Επικοινωνία gounitsa@otenet.gr
|
|
|||||||||
Κλικ εδώ για τη ανανεωμένη ιστοσελίδα της Γούνιτσας
Οι Γουνιτσιώτες βαράνε «γίδια» στον Πηνειό 21 Αυγούστου 2016
Ένα μικρό βίντεο.
Οι πεζοβολιστές, Γιώργος Οικονόμου και Σπύρος Ευαγγελούλης. Χάρις στους δύο αυτούς καλλιτέχνες πραγματοποιήθηκε το γεγονός.
Ο Σπύρος Ευαγγελούλης ανοίγει τον πεζόβολο για σεμινάριο υψηλής τεχνικής.
Ο Γιώργος Οικονόμου σε άψογο στυλ.
Ο Σπύρος Ευαγγελούλης, κάνει μαγικά.
Ο Γιώργος Παζάρας, πάντα μάχιμος και λάτρης της φύσης.
Ο Λεωνίδας, επίτιμος Γουνιτσιώτης, ειδικευμένος σε πολλά είδη ψαρέματος.
Ο Χρήστος Ντιντής έκανε, φέτος, δυναμική εμφάνιση.
Ο Γιώργος Οικονόμου και ο Νίκος Παζάρας, ερευνούν τον πεζόβολο.
Ο ’ρης Κωνσταντίνου ψάχνει τον πεζόβολο και νιώθει τα λαυράκια να σπαρταρούν παγιδευμένα κάτω απ' το δίχτυ.
Μία ομάδα ερευνά τα λαγούμια, στις όχθες, όπου βρίσκουν καταφύγιο τα κυνηγημένα ψάρια...
...και ανακαλύπτει την ύπαρξη εκατοντάδων ψαριών. Είναι δύσκολη η παγίδευσή τους, αλλά...
...η επίμονη προσπάθεια...
...αποδίδει "καρπούς"...
...έστω και μικρούς.
Έτοιμοι να εισέλθουν στον "αγωνιστικό" χώρο.
Ο παππούς Νίκος παζάρας (σερίφης) μαζί με τον μικρό εγγονό του Γιώργο.
Κοινό άθλημα για μικρούς και μεγάλους.
Ο μικρός Αντώνης Μπρουζιώτης παρακολουθεί με ενδιαφέρον αψηφώντας τον καυτό ήλιο.
Η συμμετοχή έχει σημασία.
Οι πεζόβολοι αρχίζουν να αποδίδουν.
Φέτος η στάθμη του νερού, βασικός παράγοντας επιτυχίας γι' αυτόν τον τρόπο ψαρέματος, είναι στο επιθυμητό επίπεδο.
Ο πεζόβολος, βαρύς-βαρύς, ανεβάζει την αδρεναλίνη!
Οι μεταφορείς επί το έργον. Ο Βασίλης Γραμμένος και ο μικρός Νίκος Οικονόμου.
Ένας κάβουρας περπατά ανάμεσα στις πέτρες και προκαλεί το ενδιαφέρον. Εκπαιδευτής ο Νίκος Ανδριανόπουλος.
Οι θεατές...
Σχεδόν φτάσαμε στο τέρμα.
Το ξεμπέρδεμα του πεζόβολου.
Αριστερά... ο αυτουργός, παρακολουθεί με χαμόγελο.
Η αίσθηση της επιτυχίας!
- Συμμετείχαμε και θέλουμε μία φωτογραφία. Ο Γιώργος και ο Νίκος.
’ξιζε ο κόπος.
Η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.
Αξίζει να συνεχιστεί το έθιμο να "βαράμε γίδια", επειδή είναι ένα κοινό άθλημα για μικρούς και μεγάλους.
Τελικά, τα ψάρια ήταν πολύ νόστιμα! Όμως, στο τηγάνισμα απαιτείται και τέχνη σαν αυτή της κυρα-Βασιλικής Μπουκουβάλα.
|